Gdy włączysz Automatycznie blokuj niemal pewne oszustwa w Ustawienia, wiadomości, które niemal na pewno są oszustwami, omijają kwarantannę. Trafiają od razu do Zablokowanych zamiast do kwarantanny. Nadal możesz je tam znaleźć.
Blokowane są tylko wiadomości, które są jednocześnie bardzo ryzykowne i ocenione z wysoką pewnością; te, co do których pewność jest mniejsza, nadal trafiają do kwarantanny, gdzie możesz je sprawdzić.
Blokowanie nadawców też: gdy włączysz Blokuj te numery także w telefonie, zablokowane numery są też dodawane do własnej listy blokowanych Androida, więc blokowane są również ich połączenia.
Żadna zablokowana wiadomość nie jest od razu usuwana: od czasu do czasu sprawdzaj Kwarantanna → Zablokowane. Jeśli zablokowano prawidłową wiadomość, przywróć ją tam.