Twoje wiadomości są sprawdzane tutaj, na Twoim telefonie, a analiza działa offline. Nic o wiadomości nie opuszcza telefonu, chyba że sam ją wyślesz albo włączysz ustawienie, które wyraźnie to mówi.
Szczegóły (w Ustawienia → Jak traktujemy Twoje dane):
- Treść wiadomości nigdy nie opuszcza telefonu, chyba że sam ją przekażesz, udostępnisz lub wyeksportujesz albo poprosisz o Deep check (najpierw widzisz dokładnie, co zostanie wysłane; numery, adresy e-mail i Twoje imię są ukryte).
- Numery telefonów nie opuszczają telefonu automatycznie. Możesz sam zgłosić numer.
- Załączniki nigdy nie opuszczają telefonu.
- Linki są sprawdzane online tylko po włączeniu tej opcji i tylko jako krótkie anonimowe odciski.
- Skrócone linki są rozwijane tylko po włączeniu tej opcji.
- Listy zagrożeń są pobierane z publicznych źródeł; nic o Tobie nie jest wysyłane.
- Konto jest opcjonalne. Połączenie telefonu wysyła na nasz serwer jego klucze publiczne, numer instalacji i weryfikację Google Play, nigdy Twoje wiadomości ani kontakty. Telefon możesz w każdej chwili usunąć z konta.
- W darmowych funkcjach na karcie Bezpieczeństwo pojawia się jedna karta sponsorowana. Aby ją wybrać, aplikacja wysyła tylko swój język, Twój kraj i swoją wersję (oraz kod twórcy, jeśli zainstalowałeś aplikację z linku twórcy). Nic o Tobie, tym telefonie ani Twoich wiadomościach nie jest używane.
- Nie ma analityki, raportów o awariach ani identyfikatorów reklamowych.
- Wszystko, co przechowuje 1krBlocker, jest zaszyfrowane na tym telefonie.
Nic nigdy nie jest wysyłane w Twoim imieniu. Zgłaszanie, przekazywanie dalej i udostępnianie otwierają wiadomość lub menu, które sprawdzasz i wysyłasz samodzielnie. Deep check pokazuje dokładnie, co zostanie wysłane, zanim stukniesz „Wyślij”.
Link do pełnej polityki prywatności znajdziesz w Przeczytaj pełną politykę prywatności (otworzy przeglądarkę).