Rozmowa: w Wiadomości użyj Usuń rozmowę przy tej rozmowie. Przez kilka sekund zobaczysz "Rozmowa usunięta" z opcją Cofnij; potem rozmowa zniknie z pamięci wiadomości w telefonie.
Wiadomości poddane kwarantannie trafiają najpierw do kosza i są trwale usuwane po 30 dniach, więc przez jakiś czas możesz jeszcze cofnąć pomyłkę.
Usunięcie nie blokuje nadawcy. Aby numer nie mógł już do Ciebie pisać, zablokuj go (zobacz "Zaufani i zablokowani nadawcy").
Historia zabezpieczeń przechowuje krótki zapis wcześniejszych zdarzeń nawet po usunięciu wiadomości ("Tej wiadomości nie ma już na telefonie, został tylko zapis tego zdarzenia."), dzięki czemu nadal możesz sprawdzić, co się stało. Aby ją wyczyścić, zobacz "Czyszczenie historii lub kwarantanny".