"Twoja subskrypcja wciąż się odnawia. Najpierw anuluj ją w zakładce Płatności; potem możesz usunąć konto."
Nie pozwalamy usunąć konta, gdy kupiony na stronie plan nadal się odnawia, ponieważ po usunięciu konta nie możesz już się zalogować, aby go anulować.
- Otwórz Płatności → Zarządzaj płatnościami i anuluj subskrypcję.
- Wróć do Twoje dane i usuń konto.
Po anulowaniu subskrypcji ("anulowana, działa do końca okresu") możesz od razu usunąć konto, nawet jeśli opłacony okres jeszcze się nie skończył. Pozostały opłacony czas przepada wraz z kontem.
Subskrypcja App Store nie blokuje usunięcia konta, ale usunięcie go jej nie anuluje: anuluj ją w Ustawienia → Apple ID → Subskrypcje na iPhonie.