„Ten telefon został usunięty z Twojego konta. Połącz go ponownie nowym kodem.” oznacza, że telefon nie jest już połączony z Twoim kontem. Dzieje się tak, gdy:
- telefon został usunięty na stronie internetowej w sekcji Telefony (przez Ciebie lub przez osobę zalogowaną na Twoje konto),
- w aplikacji stukniesz Usuń ten telefon,
- albo telefon nie był używany przez długi czas i zakończyła się na nim sesja.
Ochrona na telefonie nadal działa — przestają działać tylko funkcje dostępne w ramach Twojego planu (takie jak Deep check).
Aby ponownie połączyć telefon, utwórz nowy kod na stronie internetowej i wpisz go w aplikacji (zobacz „Połącz telefon z kontem 1kr”).
Jeśli to nie Ty go usunąłeś, ktoś inny może znać Twoje hasło: zmień je na stronie internetowej w sekcji Bezpieczeństwo, włącz logowanie dwuetapowe i sprawdź w sekcji Telefony, czy nie ma tam telefonów, których nie rozpoznajesz.
„Konta nie są dostępne w tej wersji aplikacji.” oznacza, że ta wersja 1krBlocker została przygotowana bez obsługi kont. Zainstaluj 1krBlocker z Google Play.