Ukrywaj ekrany wiadomości przed zrzutami, w Ustawienia: Blokuje zrzuty ekranu i podgląd w ostatnich aplikacjach na ekranach rozmów, kwarantanny i „Dlaczego?”.
Dlaczego: niektóre oszustwa polegają na nakłanianiu ludzi do udostępnienia ekranu lub zainstalowania aplikacji, która go nagrywa. Gdy ta opcja jest włączona, takie aplikacje widzą pusty ekran zamiast Twoich wiadomości, a widok ostatnio używanych aplikacji nie pokazuje ich treści.
Wada: gdy ta opcja jest włączona, nie możesz samodzielnie robić zrzutów ekranu wiadomości. Aby zgłosić oszustwo, użyj zamiast zrzutu ekranu opcji Zgłoś lub Udostępnij dowody…, albo na chwilę wyłącz to ustawienie.